Microsoft neemt Wunderlist over

Microsoft neemt to-do list applicate Wunderlist over.

Microsoft neem Wunderlist overMicrosoft heeft het Duitse bedrijf 6Wunderkinder overgenomen. Dit bedrijf is vooral bekend van de to-do list, reminders  app Wunderlist. Deze overname bevestigt dat Microsoft de strategie volgt om zich op de mobile, cloud en eindconsumententoepassingen te richten.

Wunderlist is verkrijgbaar voor iPhone , iPad, Mac OSX, Android , Windows en op het web.

De geruchten gonsden al twee weken dat Microsoft aan het onderhandelen was met het Duitse bedrijf. Microsoft meldde dit op dinsdag 2 juni aan the Wall Street Journal. Het zou een bedrag betalen tussen de 100 miljoen en 200 miljoen US Dollar.

Wonderlist werd in 2013 uitgeroepen tot app van het jaar door Apple. Er zijn ongeveer 13 miljoen gebruikers voor Wunderlist en samen hebben zij al meer dan 1 miljard to-do’s gecreëerd.
Microsoft heeft beloofd dat de gewone versie van de app gratis blijft en dat de prijzen van de Pro en Business versie niet zouden veranderen.

Microsoft voegt Wunderlist dus toe aan een reeds indrukwekkend lijstje van overnames die allemaal zeer goed in hun strategie passen:

  • Sunrise : Kalender app
  • Acompli: Email app (zeer snel hernoemd in de Appstore en Google play naar Outlook for Android of Outlook for iOS.

Ik verwacht veel goed van Microsoft komende maanden en jaren. Zij zullen veel gratis software aanbieden en zich werpen op de freemium (deels gratis, maar als je uitgebreidere functionaliteit wil zal je moeten betalen) markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *