Cloud oplossingen voor de KMO

Wat is de "Cloud"?

Er wordt veel gepraat over de Cloud. Maar wat is dat nu eigenlijk, "de Cloud"? En wat betekent de"Cloud" voor je KMO?

Cloud voor de KMO

Cloud is het engels voor wolk. En eigenlijk betekent het "het Internet". Hoe komen ze nu bij het word de Cloud? Als je een netwerkdiagram of netwerktekening maakt, en u wilt hierop een verbinding met het internet tekenen, dan wordt dat grafisch voorgesteld door een wolkje. Vandaar komt het word de Cloud.

Wat is Cloud computing?

Cloud computing zijn Internet gebaseerd computers (computers in de lichtste vorm, want een VOIP telefoon is eigenlijk ook een computer) die resources (geheugen, harde schijven, netwerk, ..) met elkaar delen.
Een zeer groot voordeel van cloud computing is dat u geen rekening moet houden met hardware. Dit wil zeggen, dat als je ineens meer rekenkracht of opslagcapaciteit nodig hebt, je deze simpelweg configureert en je kan deze binnen een zeer korte tijd al gebruiken. Als je een eigen server hebt, en je wil meer geheugen, dan moet je eerst opzoeken welk geheugen je nodig hebt, dan dat geheugen bestellen, plaatsen in de server (=downtime) en da de server terug opstarten.

Waarom cloud computing?

  • Flexibiliteit: cloud computers zijn zeer schaalbaar en snel uitbreidbaar, zowel naar een krachtigere configuratie (upscaling)  als naar een minder krachtige (downsizing) configuratie.
  • U moet niet investeren in hardware (u gaat van een CAPEX naar een OPEX model)
  • U hebt geen kosten voor elektriciteit, airconditioning, verwarming, ...
  •  U benadert de computers of software via het internet. Dit wil zeggen dat u deze ook van overal kan benaderen, niet enkel vanop je kantoor.
  • Cloud hardware en -diensten werken via een abonnementsformule. Dit maakt de kosten voorspelbaar.

Nadelen van Cloud computing?

  • Het grootste nadeel is als je geen internetverbinding hebt u ook geen gebruik kan maken van de cloud diensten of infrastructuur. Het kan ook zijn dat u uw internetverbinding op kantoor moet verzwaren om comfortabel te kunnen werken. Voor de Internetijn kunnen wij een oplossing aanbieden dat wanneer deze faalt, er automatisch overgegaan wordt op 4G.
  • Juridische impact. Sommige Cloud providers zijn in handen van Amerikaanse bedrijven, dat betekent dat u onder de Amerikaans wetgeving valt. STS Computers maakt voor het grootste deel gebruik van Cloud diensten die aangeboden en beheerd worden in de EU.

Welke diensten bieden wij aan in de cloud?

Save

KMO in de cloud

Telefonie (VOIP) centrale in de cloud

VOIP voor KMO